Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Jubilarni 500. naslov u izdanju Čarobne knjige


Jubilarni 500. naslov u izdanju Čarobne knjige

ORAHOVA LJUSKA

Ijan Makjuan

 


Ijan Makjuan je jedan od najznačajnijih savremenih pisaca na svetu. Njegovi romani, od eksplozivnog debija Betonski vrt do poslednjeg intrigantnog poduhvata Orahova ljuska, predstavljaju stilski izbrušene majstorije koje se bave značajnim temama i postavljaju teška, relevantna pitanja koja će prepoznati svaki savremeni čovek. Njegova poetika je ispunjena krajnostima koje on majstorski povezuje u kompaktne celine: istovremeno je odmerena i surova, suptilna i direktna, provokativna i umirujuća.

Dobitnik je mnogih nagrada, a prema časopisu Tajms nalazi se na listi „50 velikih britanskih pisaca od 1945. do danas“. Dejli telegraf ga, opet, smešta među stotinu najuticajnijih ljudi u britanskoj kulturi.

Ijan Makjuan će biti gost Beograda od 1. do 5. juna, kada će otvoriti Petu bijenalnu konferenciju Društva „Džon Apdajk“ na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Uvodno plenarno predavanje Ijan Makjuan će održati 1. juna od 19.30 u Sali heroja Filološkog fakulteta u Beogradu. Jezik predavanja je engleski, a ulaz je slobodan.

 


ORAHOVA LJUSKA

 


Glavni junak Orahove ljuske je nerođeni dečak, koji likove i fabulu prati iz navodno najbezbednijeg položaja koji pripadnik ljudskog roda može zamisliti – iz majčine utrobe.

Upravo iz te perspektive, on će, međutim, postati svedok sveljudskog čemera i jada, a ubrzo i svedok i čak tihi, nemoćni saučesnik jednog groznog ubistva. Njegova majka Trudi izneverila je svog supruga Džona, oterala ga iz njegove roditeljske kuće i započela strastvenu vezu sa svojim deverom, Džonovim mlađim bratom Klodom…

Kao i uvek, Makjuan postavlja izazovna pitanja koja se tiču našeg odnosa prema deci – pitanja pre svega odgovornosti, a zatim i dublja pitanja same ljudskosti. U ovom maestralno napisanom, dinamičnom i neočekivanom romanu ta pitanja su postavljena na način koji pomalo šokira čitaoce ostavljajući ih bez daha dok prate glavnog „junaka“ na njegovom putu do „početka“ – do rođenja.

Knjiga ima 204 strane, a u knjižarama košta 699 dinara.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2013. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.com

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: internet_prodaja@carobnaknjiga.com

Na početak