Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Kuga i kolera
(0/5; broj glasova: 0)

Kuga i kolera

Autor: Devil, Patrik

Format: 14,5 x 20,5

Br. str.: 207

Trenutno nema na lageru

Podelite sa prijateljima:

 

OPIS: Kuga i kolera

 

 

Pariz, maj 1940. Dok nacističke trupe zauzimaju grad i prodiru na aerodorom, u poslednjem avionu koji s njega uzleće sedi doktor Aleksandar Jersin. On je prestar da bi se borio, a i već je spasao tolike milione života. Još kao mladi štićenik Luja Pastera, usmerio je svoj izuzetan talenat na otkrivanje velike medicinske zagonetke – 1894. godine on je u dvorištu hongkonške bolnice otkrio i napravio vakcinu protiv bacila bubonske kuge, kasnije po njemu nazvanog Yersinia pestis.

Rođeni Švajcarac, školovan u Nemačkoj i Francuskoj, Jersin je dete evropske tradicije i težnji. Ali on poseduje i romantičarsku glad za avanturama koju su razbuktale Livingstonove i Konradovepriče, što ga nagoni da otplovi u Aziju. Kao pravi svetski putnik,želi da shvati svet. Medicina, poljoprivreda, motor novog automobila – sve mora biti otvoreno, proučeno i unapređeno. Neutaživo radoznao i hrabar, Jersin, taj usamljeni genije, ustaje protiv svetskih ratova, pandemija, kolonijalizma i dekadencije.

Uzbudljiv život naučnika, pustolova i genija Aleksandra Jersina raskošno je opisan u romanu pred vama, koji je bestseler u Francuskoj i koji je uvršten u uži izbor za sveznačajneknjiževne nagrade u toj zemlji 2012. godine –za nagrade Goncourt, Médicis, Renaudot i Décembre. Dobitnik je nagrada Fnac, Femina i Prix des prix littéraires za 2012. godinu.

Patrik Devil (1957) je francuski pisac koji je živeo na Bliskom istoku, u Nigeriji i Alžiru. Mnogo je putovao, a neko vreme je proveo na Kubi, u Urugvaju i Srednjoj Americi. Aktivno piše od 1987. godine i do sada je napisao jedanaest romana. Kuga&kolera je njegov najpoznatiji i najprodavaniji roman, ne samo u Francuskoj već širom Evrope.

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2013. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.com

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: internet_prodaja@carobnaknjiga.com

Na početak