Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

PIJAVICE Davida Albaharija konačno na velikom platnu

 

 

Peto filmsko ostvarenje reditelja Dragana Marinkovića, „Pijavice”, još je jedna adaptacija dela domaćih pisaca. Ovog puta, reč je o istoimenom romanu Davida Albaharija. Producent je beogradska filmska kuća „Marebo”, a koproducenti su „Zilion film” Lazara Ristovskog, koji igra i jednu od glavnih uloga, „Inter film” iz Hrvatske i „Pank film” iz Makedonije. Scenario potpisuju Marinković, Albahari i Dušan Spasojević, a glavnog junaka Petra Mirića tumači Nikola Đuričko. Petar je „nepodobni” pisac i kolumnista koji zbog svojih javnih istupa protiv režima doživljava bliski susret sa Službom državne bezbednosti, što ga menja iz korena. Sve dublje tone u paranoju, a granica između stvarnog i umišljenog briše se u njegovoj besomučnoj potrazi za istinom. Pored Ristovskog i Đurička, uloge tumače Iva Mihalić, Marijana Jaković, Toni Mihajlovski...

 

Film će se, pored dve projekcije na Festu (28. 2. i 1. 3), prikazivati u bioskopima Cineplexx u Beogradu. Prikazivanje počinje drugog marta.

 

Roman „Pijavice” Davida Albaharija objavila je Čarobna knjiga 2015. godine, kao četvrti tom edicije „Izabrana dela Davida Albaharija”, i možete ga kupiti u svim bolje snabdevenim knjižarama u Srbiji.

 

http://www.carobnaknjiga.rs/izabrana-dela-iv-tom-pijavice

 

Mladi kolumnista prisustvuje neobičnoj sceni na zemunskom keju, koja ga navodi da pokrene sopstvenu istragu o učesnicima tog događaja. Istraga ga vodi do upoznavanja s tajanstvenom mladom Jevrejkom, a do ruku mu dolazi i fascinantan rukopis koji sadrži kabalističke tekstove. Korak po korak, upoznaje se sa istorijom zemunske jevrejske zajednice, čiji deo je i čudna priča o mistiku Eleazaru. Istovremeno, njegovi tekstovi o nužnosti tolerancije i kritika antisemitizma stavljaju ga na udar antisemitskih ekstremista. Vrtlog naizgled nepovezanih zbivanja uvlači glavnog junaka u događaje koji će zauvek promeniti njegov život i život ljudi oko njega.

 

„Pijavice” su roman koji, zahvaljujući zapletu, atmosferi i čudesnoj igri stvarnog i fantastičnog, zauzima posebno mesto u Albaharijevom stvaralaštvu.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2013. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.com

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: internet_prodaja@carobnaknjiga.com

Na početak